TOP 6 Destinationer i Tyrkiet 2018
Kappadokien

  • Rejsetid

    Ca. 3timer 15 minutter

  • Valuta

    Tyrkiske lira (TRY)

  • Tidsforskel

    +2 timer

TOP 6 Destinationer i Tyrkiet 2018, Det eventyrlige Kappadokien

Oplev den legendariske skønhed i Kappadokien i Tyrkiet – et område, som gennem historien har været mange civilisationers vugge. Her kan du opleve nogle af verdens uforlignelige undere som skorstensklipperne, de underjordiske byer og de smukke klippekirker. Og ikke mindst dejlig mad og lokalbefolkningens varme og gæstfrihed.

Kappadokiens historie går flere millioner år tilbage til vulkanudbruddene i Erciyes- og Hasanbjergene, der grundlagde landskabet, som vi kender i dag. Det er som at komme til en anden planet.

Området i Kappadokien har været underlagt mange forskellige herskere: Hittitter, frygere, meder, persere, romere, seldsjukker, genovesere og osmannere. Navnet Kappadokien stammer fra det oldpersiske Katpatuka, der betyder ”landet med de smukke heste”.

Under Romerriget stod Kappadokien mellem kristendom og de oprindelige religioner, og området blev senere et af de vigtigste for kristendommens udbredelse. Kristendommen havde trange kår i begyndelsen, men efter år 313 e.Kr., hvor Konstantin den Store var kejser, blev kristendommen tilladt, og der blev bygget både kirker og klostre i Kappadokien.

Fra det 6. århundrede var der konstant kaos i Kappadokien med udbredelsen af islam, opstande i kejserriget og invasioner ude fra. De kristne blev tvunget til at forstærke deres boligområder og tilflugtssteder, og selv seldsjukkernes overtagelse af Anatolien i 1000-tallet ændrede ikke de kristnes tro. Gudstjenester blev tilladt alle steder, og kirker og moskéer blev opført på samme sted og i samme periode – et stærkt symbol på, hvor tolerante disse to samfund var over for hinanden.

På rejsen vil der også være mulighed for tilkøb af spændende udflugter og seværdighedsbesøg.

Top oplevelser Kappadokien

Cappadocia baloon

Jeg kan varmt anbefale en tur i varmluftballon med et view af det smukke landskab, set ovenfra. Der er mange ballonselskaber, og de er alle yderst professionelle og rutinerede. Kappadokien er et af Verdens bedste og sikreste steder at flyve i ballon.

Det koster ca. 1.000 kr, men er alle pengene værd. Men husk at bestille billet et par dage i forvejen.

Cappadocia

Den enestående natur der er opstået i dette område omkring byerne Nevsehir, Avanos, Ürgüp og Göreme findes ikke mange andre steder i verden. Kombinationen af vulkanasken(Tuf) der er et blødere materiale og lavaen der er hårdt, har gjort det muligt at skabe huler i klipperne både over og under jorden. Ja, ligefrem hele byer!

Der er over 150 underjordiske byer i området og 10 er åbne for besøg. Den sidst opdagede ligger centralt i Nevsehir og er ligeså stor som 46 fodboldbaner.

Cappadocia

I det andet og tredje århundrede søgte de kristne tilflugt i de underjordiske byer, når romerne1 angreb, og de følte sig truet. De kunne nogle gange være nød til at opholde sig helt op til flere uger i deres underjordiske hjem indtil faren var drevet over. Men allerede 1600 år f. Kristus brugte Hittiterne den øverste etage på grund af temperaturerne i området, der også i dag kan svinge fra 35 grader om sommeren ned til minus 15 grader om vinteren. Men hele udviklingen og opbygningen af byerne skete som sagt først et par tusind år senere.

Cappadocia

Kappadokien er kendt for sine karakteristiske bjergformationer, et gammelt vulkansk område. Den lille by Göreme ligger i centrum af området med sin helt specielle natur og historie. Under Romerriget stod Kappadokien imellem kristendom og de oprindelige religioner, og området blev senere et af de vigtigste for kristendommens udbredelse. Kristendommen havde trange kår i begyndelsen, men efter år 313 e.Kr., hvor Konstantin den Store var kejser, blev kristendommen tilladt, og der blev bygget både kirker og klostre i området.

Modtag et tilbud

Fly