TOP 6 Destinationer i Tyrkiet 2018
Izmir

  • Rejsetid

    Ca. 5timer 50 minutter

  • Valuta

    Tyrkiske lira (TRY)

  • Tidsforskel

    +2 timer

TOP 6 Destinationer i Tyrkiet 2018, Izmir

Izmir som tidligere hed Smyrna, er Tyrkiets tredje største by med sine 3.7 millioner indbyggere, Izmir ligger ved ægerhavet i Izmir golfen. Izmir er opdelt i 9 distrikter, Balçova, Bornova, Buca, Çigli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karsiyaka, Konak og Narlidere.

Izmirs historie går 3.500 år tilbage og var Tyrkiets første eksport havn, og har udviklet sig til den mest liberale by i Tyrkiet, med hensyn til ideologi, livsstil, dynamik og kønsroller.

Byen er vært ved mange internationale kultur festivaler, afholdt i løbet af sommeren, hvor Adnan Menderes lufthavnen servicerer de mange internationale flyvninger. Det moderne Izmir er omringet af antikke byer, som Efeus, Pergamon, Sardis, og de kendte turistbyer, som Kusadasi, Çesme og Foça.

Smyrna har været belejret mange gange gennem tiderne, af bla, Romerne, perserne, Grækerne og Seltjukerne, og har været en af middelhavets ældste handelsbyer. Tyrkerne generobrede Smyrna i det 14. århundrede af Umur Bey, og senere af det Osmanniske Rige, hvorefter byen blev tyrkisk efter udråbelsen af Den tyrkiske republik.

Izmir er beboet af mange etniske minoriteter med bla. jøderne som det største samfund næstefter Istanbul, med deres 9 synagoger i bydelen Karatas og Havra Sokak (Synagoge gaden), Izmir er desuden kendt for sine utallige antikke momenter, amfiteatre og borge og omkring Izmir.

Strand og vand
Turister kan finde mange gode strande i de omkringliggende byer. Izmir er ikke selv et baderesort, men byer som Foca, Cesme, Dikili, Alacati, Urla, Seferihisar, Ilica og Ozdere og Kusadasi mod syd har fine strande. Fra centrum af Izmir kan man nemt nå til strandene med offentlig transport.

Meget tørre og solrige somre gør en charterrejse til Izmir til en charterferie, man husker længe. Man skal kun tænke på at hygge sig og nyde det fantastiske klima. Vælg helst et hotel med aircondition på værelset – det skal der nok blive brug for!

Fra havet kan man dog være heldig, at der kommer en svalende brise. Hvis man vil nyde vand og luft, kan man også gå en tur til havnepromenaden og nyde det vidunderlige Ægæiske Hav og udsigten.

Aktiv i Izmir

En af de helt store attraktioner i Izmir er Kultur Parken, der har en række meget sjældne og værdifulde træer og buske. Antallet af træer er over 8000, og parken betegnes af mange som byens lunger.

I parken er der amfiteater, museer, sportscenter, kunstcenter, restauranter, zoo og legepark. Det er her fastboende og turister går hen for at slappe af.

Når man er på storbyferie i Izmir, er det helt naturligt for turister at gå ind til Konak, der er byens centrale torv med det berømte klokketårn fra 1901 – af den smukkeste marmor. Byen er også kendt for sin berømte basar, Kemeralti. Basaren har rødder tilbage til det ottomanske regime, og det er indbegrebet af tyrkisk kultur.

Izmir har også en anden noget anderledes seværdighed – den store "elevator", Asansro. Den blev bygget af en jødisk forretningsmand for at gøre det lettere at komme op til Izmirs centrale bakketop. Helt op på toppen er det muligt at nyde god mad i restauranten og få et skønt blik ud over Izmir.

I byen

Som i enhver storby med respekt for sig selv er nattelivet i Izmir festligt og forførende. Små barer spiller tyrkisk musik, og andre steder finder man europæiske top DJ's, der fyrer den af til ud på morgenstunden. Nattelivet i Izmir skuffer ingen.

Charterrejsende fra Europa elsker byen for dens liv og spændende natteliv. Faktisk, så er Izmir med helt fremme og står ikke tilbage for andre europæiske storbyer i den henseende.

Turister, der tager på chartertur til Izmir, får foruden en skøn charterferie også en helt speciel oplevelse, hvis de tager i byen i Izmir. Man bør simpelthen ikke snyde sig for den oplevelse Izmirs barer, diskoteker og natklubber byder turisterne og de fastboende. Det særlige ved Izmir er netop, at de fleste steder henvender sig til begge grupper og derfor har en høj standard.

Top oplevelser Izmir

Yalı Mosque

Yalı Mosque

Yalı Mosque (Yalı Camii), også kaldet Konak moskeen, er en moské i Izmir, Tyrkiet. Det er beliggende på Konak-pladsen i hjertet af byen ved siden af ​​Guvernørboligen og İzmir Clock Tower. Trods sin relativt lille størrelse, anses det for en af ​​de seværdigheder i byen for sin særprægede ottekantede form og omfattende tilework.

Kadifekale

Kadifekale

Kadifekale (bogstaveligt "fløjl slot" på tyrkisk) er navnet på bakken placeret i byzone i Izmir, Tyrkiet, samt at det er navnet på det gamle slot på toppen af ​​samme bakke.Både bakken og slottet blev navngivet Pagos (græsk: Πάγος, Pagus under Romerriget) i pre-tyrkiske gange, og af de lokale grækere i moderne tid.Topmødet hvor slottet findes er placeret i en afstand af omkring 2 km fra kysten og kommandoer et overblik over en stor del af byen İzmir, samt af den Mexicanske İzmir.

Izmir Clock Tower

Izmir Clock Tower

i Izmir, der er en historisk attraktion, som de fleste mennesker kender.Izmir Saat Kulesi (Izmir Clock Tower) er et symbol på byen og velsagtens den mest berømte syn.Denne historiske klokketårn ligger i Konak-pladsen i centrum af Izmir og er designet af den Levantinske franske arkitekt Raymond Charles Père, og bygget i 1901 for at fejre 25-årsdagen for tronbestigelse i AbdulHamid II (1876-1909 ).Uret selv var en gave fra den tyske kejser Wilhelm II (1888-1918) og er indrettet i en omfattende osmannisk stil.

İzmir Hayvanat Bahçesi

Izmir Hayvanat Bahçesi

Tyrkiets første zoo, zoologisk have, hvor messen blev flyttet til at starte byggeriet i 2006 2008 sluttede i dag. Cigli Sasalı byen 425 tusind kvadratmeter stort område oprettet som en naturpark, den mest naturlige og behageligt miljø for dyrene mellem zoologiske haver i Tyrkiet var i stand til at give et eksempel. Vi ønsker også at kort fortælle om parken for dem, der ønsker at tilbringe en smuk dag i Izmir, især med børn.

Modtag et tilbud

Fly