TOP 6 Destinationer i Tyrkiet 2018
Istanbul

  • Rejsetid

    Ca. 3timer 15 minutter

  • Valuta

    Tyrkiske lira (TRY)

  • Tidsforskel

    +2 timer

TOP 6 Destinationer i Tyrkiet 2018, Istanbul

Istanbul er Tyrkiets største by med over 18 millioner indbyggere, og hed tidligere Konstantinopel. Tyrkerne indtog Konstantinopel i 1453, gav den navnet Istanbul og gjorde den til hovedstad for det blomstrende osmanniske imperium. Man ynder at sige, at verden er en by, er Istanbul Hovedstaden.

Byen ligger på begge sider af Bosporusstrædet og forbinder dermed både Europa og Asien. Den ældste del af byen, ligger på den europæiske side, her er der således mange gamle momenter og her finder man flest turister. Et mindre stræde, Det gyldne Horn, skiller denne fra det mere moderne erhvervs- og velhaverkvarter Taksim mens størstedelen af byens beboere bor i de mange forstæder på den asiatiske side.

Istanbul er kendt for sine mange seværdigheder, med bla. Topkapi et paladskompleks der blev bygget af Fatih Sultan Mehmet omkring 1453 som i dag er et museum om den Osmanniske periode. Istanbul er også kendt for sine mange moskéer, bla. Hagia sofya, Sultan Ahmed også kendt som den blå moske.

Andre seværdigheder man ikke skal snyde sig selv for er, Beyoglu med sine mange butikker og kendt for Istanbuls handelscentrum, samt kapali carsi som er et overdækket basar med utallige spændende butikker lige fra krydderier og guldsmede til tæppehandlere.

Top oplevelser Istanbul

Grand Bazaar

Grand Bazaar

Grand Bazaar (Kapali Çarşı), bygget i det 15. århundrede, er det ældste overdækkede marked i verden. Dækker et areal på 54.653 kvadratmeter, det også stadig rangerer som en af ​​verdens største overdækkede markeder. Med andre ord, holde på læsning, hvis du ønsker at være forberedt inden de kommer ind denne labyrint af 56 sammenhængende hvælvede passager, boliger i løbet af 4.000 butikker med vedvarende butiksejere ivrige efter at bruge deres ubarmhjertige salg tricks.

Sultan Ahmed Mosque

Sultan Ahmed Mosque

Den Blå Moské (Kaldet Sultanahmet Camii på tyrkisk) er en historisk moské i Istanbul. Moskeen er kendt som Den Blå Moské på grund af blå fliser omkring væggene i interiør design.Mosque blev bygget mellem 1609 og 1616 år, i løbet af reglen om Ahmed I. ligesom mange andre moskeer, det omfatter også en grav af grundlæggeren, en madrasa og en hospice.Besides stadig bruges som moske, har den Blå Moske også blevet en populær turistattraktion i Istanbul.

Hagia Sophia

Hagia Sophia

Hagia Sophia er en stor arkitektonisk skønhed og et vigtigt monument både byzantinske og osmanniske Empires. Var en kirke, senere en moské, og nu et museum på den tyrkiske republik, har Hagia Sophia altid været den dyrebare for sin tid .

Istanbul Archeology Museums

Istanbul Archeology Museums

Istanbul Archaeology Museum (İstanbul Arkeoloji Müzeleri) huse omkring en million genstande fra et imponerende udvalg af kulturer og perioder, herunder nogle af verdens mest bemærkelsesværdige stykker. Split mellem tre bygninger - det vigtigste arkæologi museum, den antikke Orient Museum og Fliser Kiosk Museum - Istanbul Archaeology Museum har meget at tilbyde historie entusiast.

Modtag et tilbud

Fly