TOP 6 Destinationer i Tyrkiet 2017
Alanya

  • Rejsetid

    Ca. 5timer 50 minutter

  • Valuta

    Tyrkiske lira (TRY)

  • Tidsforskel

    +2 timer

TOP 6 Destinationer i Tyrkiet 2017, Alanya

Alanya er en populær ferieby, beliggende ved middelhavets riviera, Byen er et yndet ferierejsemål for mange turister, og mere end 10.000 udenlandske familier har valgt at købe en feriebolig her. Alanya er beboet af ca. 150.000 mennesker, men kan i sommerperioden blive mange fordoblet.

Alanya er især kendt for dens to strande, den østlige og Kleopatra stranden, med dens mange badeaktiviteter, og strækker sig fra klippen med borgen i midten af Alanya, Kleopratra stranden strækker sig nogle kilometer vestover mod Antalya. Stranden på den østlige side af Alanya strækker sig mange kilometer østover.

Borgen i midten af Alanya er absolut et besøg værd, på den stejle vej op mod borgen ser man mange små huse, og når man først er kommet op til borgen, er der en pragtfuld udsigt, til begge sider af Alanya.

Byen Alanya er omringet af Tanus bjergene, hvor man ikke skal snyde sig for en tur til terrasse kalkvandfaldet Pamukkale, og Kappedokien med dets hundreder af klippekirker og grotter, skabt af tidligere erosioner med dens underjordiske byer, skabt af tidligere kristne civilisationer.

Alanya er også kendt for dens natteliv, med et utal af diskoteker, restauranter og cafeer, i byens gamle bydel finder man mange butikker og her er rig mulighed for power shopping. Er man først i Alanya er havne promenaden ikke uundgåeligt, her er rig lejlighed for bådture i bugterne og lagunerne i bugten ved Alanya. Skal man derfor til Tyrkiet på strandferie eller bare opleve Tyrkiet er Alanya absolut et besøg værd.

Top oplevelser Alanya

Alanya Castle og Kizil Kule

Alanya Castle og Kizil Kule.

Det Røde Tårn, eller Kizil Kule som det hedder på tyrkisk, er måske Alanyas vigtigste red4varetegn. Det bruges da også på byens flag. Tårnet har fået sit navn efter de røde sten, det er bygget med i år 1226. Det store, røde, ottekantet tårn har fem etager, er 33 meter højt og måler næsten 30 meter i diameter.

Damlatas Caves

Damlatas Caves

Hvis man besøger Alanya og ikke rigtig ved, hvad dagen skal gå med, er denne artikel drejebogen til en helt forrygende dag med hygge og storslået naturoplevelser.Lej en bil og kør mod Tosmur/Kestel. I Tosmur kører du mod Dimcay River, følg floden så langt op, at du kommer til den store dæmning, hvor du ikke kan køre længere.

Kızıl Kule

Kızıl Kule

Tårnet ligger helt ud til havnen og blev bygget med det formål at forsvare byen mod fjender fra havet – en funktion det havde i mange hundrede år efter. I midten af tårnet er der indbygget en vandcisterne, der kunne samle regn op gennem den nedbørsrige vintertid, og cisternen bruges stadig den dag i dag. Tårnet blev åbnet for besøgende i 1979. Bygningens nederste etage er taget i brug som etnologisk museum.

Sapadere Canyon

Sapadere Canyon

Green Canyon ligger tæt på Manavgat/Side. Det er en flod, hvor man kan komme ud og sejle. Mange mennesker tager hertil, fordi at udsigten simpelthen er så smuk. Man skal dog købe en billet, hvilken koster 450 DKK. inklusiv transport, frokost og drikkevarer. Turisterne elsker det, fordi det er som at sejle, i en eventyrverden.

Modtag et tilbud

Fly